Карол семестър

Карол семестър e основната, емблематична програма на Корпоративен университет Карол, създадена за студенти, които учат бизнес и финанси. От структурирането си като корпоративен семестър през 2013 г., всяка година получава номинации у нас в различни класации като част от проекта Корпоративен университет Карол  - за иновативност, инвестиция в знанието, а през 2014 г. класира Карол в топ 10 сред 100 финалисти в категория Международна компания на Leadership Excellence 500 Awards.

Едномесечната програма се провежда всяка година от 1 до 31 юли и търси най-блестящите студенти – мотивирани и амбицирани, които се целят на високо и дават най-доброто от себе си във всяка дейност. Студенти, които учат с хъс и страст и не се задоволяват просто с добри резултати.

Карол семестър надгражда и развива добрите практики на компаниите от групата на Карол в областта на стажантските програми и обученията. Включва лекционна част, уъркшопи, практическа работа по групови и индивидуални проекти, срещи и дискусии за кариерно ориентиране, посещения в други компании или институции.

Стажантската програма Карол семестър е без аналог като съдържание, обхват и лектори. Уникалният формат дава възможност на студентите да срещнат в рамките на един месец десетки лидери, изпълнителни директори, портфолио мениджъри и водещи специалисти. Те са лектори и ментори, кариерни консултанти, открито споделят опит и знания, водят практически занятия и подкрепят личните усилия на всеки да се изгражда и като личност, и като професионалисти.

Лекторите

Водещи мениджъри и изпълнителни директори от компаниите на Карол, утвърдени и изявени професионалисти от страната и чужбина са лектори в Карол семестър.

Партньорите

През 2015 г. Bulgarian City Club в Лондон и Българска фондова борса – София станаха партньори по проекта. През 2017 г.  и базираната в Ню Йорк информационна група Thomson Reuters стана партньор на Карол семестър и предоставя на студентите-участници персонални акаунти за работа с информационната агенция.

Като институционални инвеститори, ПОК Доверие и NN България посрещат студентите от Карол семестър и са домакини на изнесени лекции и срещи с техните анализаторски екипи.

Участниците за Карол Семестър

„Карол семестър беше невероятно пътешествие в света на финансите”.
Никола Здравков, University of Mannheim, Germany, Business administration

„Карол семестър ми даде възможността да изградя връзката между теорията и практиката.”

Лъчезар Харалампиев, University of Maastricht, Netherlands, Master of Finance 

"Карол ни предлага незабравима възможност да се докоснем и до теорията, и до практическата част на финансите. Нашите очаквания бяха надхвърлени и се чувстваме много облагодетелствани, че сме имали привилегията да бъдем част от това!"
Андрей Симеонов, New York University Abu Dhabi

"Това е петият ми стаж и мога да кажа, че е най-добрият!"
Биляр Бехайдинов, Университет Мармара, Истанбул

"Станах участник в Карол семестър с големи очаквания , но Карол успя да ги надхвърли всичките! Карол е една уникална компания със своя собствена екосистема и своя собствена култура, която е уникална за България. Неповторима, наистина! Самият Карол семестър може да замени не един семестър, а цяла година образование в университет в България или чужбина.Карол успя да запали духът на предприемчивостта у мен."
Вили Манолов, American University in Bulgaria

" Карол семестър ми се стори изключително интересен като възможност, уникално като възможност. Абсолютно надхвърли очакванията ми! Научих толкова много неща! Целият екип на Карол ни подкрепяше и презентираше нещата по изключително интересен начин, цялата организация беше така направена че извличаш максималното за един месец."
Анася-Михаела Стоянова, LSE – University of London, United Kingdom

"Карол семестър е уникално преживяване, защото е много по-добро от това, което предлагат стажантските програми на Запад."
Александър Горанов, Loughborough University, United Kingdom

"Карол семестър беше една уникална комбинация между полезното и приятното. Смятам, че това е задължително изживяване за хората, които искат да направят невероятна кариера във финансовия сектор."
Димитър Стоянов, Софийски университет „Св. Климент Охридски”

Темите:

 • Капиталови и валутни пазари;
 • Оценка на инвестиции;
 • Корпоративен и финансов анализ;
 • Управление на активи;
 • Финансови и бизнес решения;
 • Инвестиционно банкиране;
 • Дялово инвестиране;
 • Меки умения;
 • Кариерно ориентиране.

Изисквания към кандидатите: 

Студенти след 2-ти курс на образователна степен „бакалавър” или магистри по икономически специалности в български или чуждестранни висши училища;

 • Среден успех от обучението до момента минимум Много добър (4.50) или еквивалентната равностойност за различните от шестобалната скала системи;
 • Отлична компютърна грамотност и отличен английски език;
 • Мотивация за придобиване на знания и умения;
 • Изразен интерес и познания за капиталовите пазари и финансовия анализ;
 • Отлични умения за писане на текстове на български и английски;
 • Много добри умения за работа с Excel; познания по Access са предимство;
 • Базови познания по счетоводство;
 • Логическо мислене;
 • Амбиция за кариерно развитие в областта на финансите. 

Как да кандидатствате:

Представете своята кандидатура с:

 • Мотивационно писмо;
 • CV;
 • Портфолио (ако имате), което включва ваше участие в проекти;
 • Служебен документ, удостоверяващ средния успех от следването ви до момента;
 • Препоръка от преподавател. 

Документите изпращайте на адрес: education@remove-this.karoll.bg

Как ще протече подборът?

 1. Първоначална селекция по документи;
 2. Assessment Centre  (център за оценка);
 3. Финално интервю със селектирани кандидати.

За допълнителна информация:

Милена Петкова, мениджър Знание,
ръководител на проекта в Корпоративен Университет Карол
02/400 8 293
education@remove-this.karoll.bg

Очакваме ви!


Вижте Карол семестър през годините

2017

2016